Servicii
Stomatologie Generală (Odontoterapie)
Este ramura care se ocupă cu tratarea afecțiunilor stomatologice în totalitatea lor, de la conceperea unui plan de tratament și până la urmărirea menținerii pe termen lung a rezultatelor obținute. Tratamentele, în stomatologia generală, cuprind manopere dintre cele mai variabile al căror scop este ameliorarea și vindecarea dinților bolnavi. De la carii simple până la complicații care afectează pulpă dentară, până la etapa de refacere a structurii și funcționalității dinților afectați, stomatologia generală este o ramură completă și complexă.
Citește mai multe >>Endodonție
Endodontia este ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratamentele de canal (extirparea/scoaterea nervului și închiderea canalului printr-o obturatie de canal).
Avantajele tratamentului la microscop:
- Contribuie la realizarea unui tratament de mare precizie care poate reda funcționalitatea unui dinte evitând, astfel, extracția
- măsurarea electronică a lungimii canalelor radiculare ale dintelui,
Parodontologie
Parodontoza este o afecțiune de cauză bacteriană a structurilor care susțin dintii, osul alveolar și gingia.
Există mai multe faze ale bolii parodontale, respectiv:
- Gingivită- este formă reversibilă, în care placa bacteriană produce iritații ale gingiei, acestea devenind sensibile și sângerânde la periaj
- Parodontita- placa bacteriană neîndepartata se transformă în tartru care, tot crescând, depărtează inserția gingivală de dinte, producând asftel pungi între dinte și gingie
Protetică Dentară
Deoarece lipsa unuia sau mai multor dinți poate cauza tulburări fizionomice, de masticație, chiar și de vorbire, se impune umplerea spațiilor goale de pe arcade prin lucrări protetice fixe (punți, coroane) sau mobile (proteze parțiale, totale). Pentru că un dinte care are o carie mare să își îndeplinească în continuare rolul funcțional și să reziste la presiunea masticatorie, va trebui acoperit cu o coroană dentară. Dacă, dimpotrivă, dintele nu poate fi salvat și se recomandă extracția, pentru a umple spațiul rămas gol, se va realiza o lucrare protetică fixă (o punte dentară) sau se poate opta pentru un implant dentar. Însă, dacă numărul de dinți pierduți este mare, se impune realizarea unei proteze dentare mobile.
Citește mai multe >>Implantologie si Chirurgie Dentară
Implantul dentar este o piesă ce se inserează în osul maxilar sau mandibular și înlocuiește cu succes rădăcina unui dinte care lipsește.
Orice implant dentar are două părți componente:
- - partea care se insereaza în os, corpul implantului
- - bontul protetic (abutment-ul implantului), pe care se fixează coroana dentară
Ortodonție
Reprezintă ramura medicinii dentare care se ocupă cu studiul și tratamentul malocluziior care pot fi un rezultat al neregularității dinților și/sau relațiilor intermaxilare disproporționate. Tratamentul ortodontic poate fi de succes atât la vârstă adultă, cât mai ales în copilărie. Recomandabil este că vizita la medicul specialist ortodont să aibă loc în jurul vârstei de 7 ani pentru a se vedea dacă se impune tratament ortodontic și pentru stabilirea celui mai potrivit moment pentru tratarea pacientului. Este momentul în care problemele de ocluzie pot fi evaluate, dat fiind faptul că primii molari permanenți și incisivii au erupt deja.
Citeste mai multe >>Stomatologie Pediatrică (Pedodonție)
Se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor stomatologice la copii.
Pentru a menține sănătatea orală a copiilor și pentru că nu sunt foarte răbdători și receptivi la tratamentele stomatologice, sunt de preferat vizitele periodice la cabinetul medicului dentist, pentru a preîntâmpina probleme mai grave. Tratamentele profilactice sunt recomandate în cazul copiilor, ajutându-I să preîntâmpine apariția cariilor dentare:

Albirea Dentară
Deşi există o gamă largă de produse de albire ce pot fi folosite acasă, nici unul nu oferă rezultate atât de bune precum albirea realizată în cabinet. În cadrul clinicii noastre, folosim laserul EPIC BIOLASE, cea mai eficientă metodă de albire dentară. Smalţul dintelui nu este afectat, dintele nu se supraîncălzeşte şi nu se zgârie; timpul de expunere este mai scurt comparativ cu albirea clasică. Totodată, gradul de sensibilitate resimţit de către pacient este foarte scăzut. Toate acestea înseamnă confort, siguranţă şi încredere pentru pacient.