Implantologie si Chirurgie Dentara

Implantul dentar este o piesă ce se inseră în osul maxilar sau madibular şi înlocuieşte cu succes rădăcina unui dinte care lipseşte.

Orice implant dentar are două părţi componente:

  • - partea care se inseră în os, corpul implantului
  • - bontul protetic (abutment-ul implantului), pe care se fixează coroana dentară

Cine sunt beneficiarii unui implant dentar?
Pacienţii clinic sănătoşi. Chiar şi aşa, doar în urma unei vizite la medicul dentist veţi putea şti dacă implanturile dentare sunt o opţiune viabilă de tratament pentru dumneavoastră.
Avantajele implanturilor dentare: Rolul funcţional- implantul dentar înlocuieşte, practic, dintele sau dinţii care lipsesc. Prin inserarea unui implant, nu este afectată în nici un fel integritatea dinţilor vecini.

Foarte important este şi aspectul estetic, lucrările pe implant fiind identice cu dinţii naturali. De asemenea, implanturile dentare ajută la prevenirea retracţiei gingivale şi a resorbţiei osoase, păstrând astfel integritatea facială.

Totodată, implantologia este eficientă şi pentru pacienţii care poartă deja o proteză inferioară şi doresc suport suplimentar. Astfel, se vor insera 2-4 implanturi în maxilarul inferior. După o perioadă de vindecare de 90 de zile, în implanturi se introduc ataşamente care au rol conector între proteză şi implanturi.
Pierderea dinţilor, indiferent de cauzele determinante, poate duce la o pierdere locală semnificativă de os. Astfel, pacienţii pot rămâne cu o structură osoasă nepotrivită inserării implanturilor dentare. In acest caz, se poate reconstrui porţiunea de os resorbită folosind, fie osul propriu al pacientului, fie os artificial. Folosirea unei grefe osoase în jurul implantului dentar oferă sprijin structural, fapt ce permite maxilarului vindecarea corespunzătoare.

De reţinut! Este necesară menţinerea unei igiene riguroase după efectuarea implantului dentar. !!

Cazurile cu grad ridicat de dificultate sunt rezolvate în cadrul sălilor de operaţie ale Clinicii de Reabilitare Orală Dr.Horia Barbu, Bucureştihttps://www.clinicadrbarbu.ro/

Chirurgia dentară implică modificări dintre cele mai profunde la nivelul întregii cavităţi bucale.

Dintre manevrele de chirurgie dentară pe care medicii noştri le practică, amintim:

  • Extracţii dentare
  • Rezecţii apicale- procedura de extirpare a ţesutului de granulaţie format în os, la nivelul vârfului rădăcinii dentare. De cele mai multe ori, afecţiunea este reprezentată de o infecţie, sub forma unui chist, care se transmite la nivelul osului, putând perfora masa osoasă sau să se întindă la dinţii învecinaţi. În cazurile în care metodele avansate de tratament endodontic nu pot fi aplicate, singura soluţie convenabilă pentru a salva dintele este rezecţia apicală.
  • Premolarizări
  • Frenectomie (intervenţia chirurgicală de repoziţionare sau îndepărtare a frenurilor din cavitatea bucală)
  • Chistectomii
  • Odontectomii
  • Chiuretaj parodontal în câmp deschis
2024 © Zâmbești Toate drepturile rezervate | Despre cookie-uri Termeni și Conditii Politica de Confidențialitate ANPC
Realizat de HDesign